• icon
  • icon17510 Владичин Хан, Ђуре Јакшића Б.Б.
  • iconossavahan@gmail.com
icon
+381 64 9999111
+381 17 474 732

Настава на даљину

Реализација онлајн наставе.

Настава на даљину


Поштовани ученици и драги родитељи, према стручном упутству за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2020-2021, настава ће се реализовати по специјалном моделу прописаном од стране МПНТР. Према овом упутству образовно-васпитни рад ће се делимично реализовати у виду наставе на даљину.

About

Настава на даљину јесте посебан облик образовно-васпитног рада којим ученици стичу основно образовање и васпитање на начин који обезбеђује остваривање прописаних циљева, исхода и стандарда постигнућа, тако што један део прописаног плана и програма наставе и учења усвајају путем наставе коју установа основног образовања и васпитања организује користећи савремене информационо-комуникационе технологије за учење, и то у ситуацијама у којима ученик није у могућности да похађа редовну наставу, непосредно у простору школе.

Настава путем Јавног медијског сервиса, биће емитована на каналима РТС 2 и РТС 3, сваког радног дана у складу са распоредом, према утврђеној сатници приказивања часова.

Ученици петог разреда пратиће наставу на каналу РТС 2 са почетком у 8.00 часова и распоредом од три часа дневно, док ће се настава за ученике од шестог до осмог разреда емитовати на каналу РТС 3, са почетком у 8.00 сати.

Настава за ђаке од првог до четвртог разреда биће емитована на мултимедијској интернет платформи РТС Планета.

Ученици од првог до седмог разреда имаће дневно по три часа, док ће ученици осмог разреда имати четири часа.

Kликом на овај линк или на слику можете приступити онлајн часовима.